ویندوز 10 در شرایطی توسط شرکت مایکروسافت معرفی شد که تمامی کاربران انتظار داشتند نسل بعدی این سیستم عامل با شماره 9 منتشر شود. اما در واقع با احتساب ویندوز فون، این سیستم عامل نسل دهم سیستم عامل های شرکت مایکروسافت است. این شرکت اعلام کرده ویندوز 10 آخرین نسل این خانواده است و قرار نیست دیگر نسخه جدیدی از آن ارائه شود.
معرفی امکانات ویندوز 10
از جمله ویژگی های ویندوز 10 می توان به بازگشت دوباره نوار استارت در دسکتاپ اشاره نمود. بسیاری از کاربران از حذف نوار استارت در ویندوز 8 گله داشتند. از این رو مایکروسافت دست به یک اقدام مبتکرانه زد و در آخرین نسخه از ویندوز منوی مترو و منوی استارت را با هم ترکیب نمود. همچنین قابلیت نصب بر روی دستگاه های الکترونیک مختلف از دیگر مشخصات بارز ویندوز 10 است.
یعنی ویندوز 10 را می توان بر روی کامپیوترهای شخصی، سرور، لپ تاپ و موبایل نصب کرد. ویژگی که در نوع خود ستودنی است. همچنین در این سیستم عامل امکان ایجاد چندین میزکار یا همان دسکتاپ برای کاربران وجود دارد. برای این منظور یک دکمه در منوی استارت تعبیه شده است. جالب اینجاست که به طور همزمان می توان از این میزهای کار استفاده نمود. در یکی مدیا پلیر باز کنید و در دیگری با آفیس کار کنید و … .
رابط کاربری در ویندوز 10 تغییرات عمده ای داشته و خیلی بیشتر از قبل یوزر فرندلی است. در این نسخه از ویندوز پنجره ها و قالب بندی صفحات بهبود یافته و رابط کاربری در مورد صفحات لمسی، موس و کیبرد بهتر عمل می کند.به عنوان مثال اگر چهار برنامه باز باشد، صفحه نمایش برای نمایش همزمان آنها به چهار قسمت تقسیم می شود. همچنین به لبه پنجره ها افکت داده شده است.
نرم افزار File Explorer یا همان مدیریت فایل در ویندوز 10 ارتقا یافته است. در این ورژن یک دکمه به نام Home به گوشه سمت چپ در قسمت بالا اضافه شده است. این دکمه مشابه با دکمه Home در مرورگرهای اینترنت عمل می کند. یعنی می توانید یک آدرس برای آن تعریف کنید و بدین ترتیب هربار روی دکمه کلیک کنید مستقیما به همان آدرس می رود. همچنین مایکروسافت برنامه نویس های حرفه ای رو هم در نظر داشته و امکانات جدیدی به Command Prompt اضافه کرده است.